Het gemak van een studenten creditcard

Het gemak van een studenten creditcard

We zijn allemaal al voorzien van een bankpas maar hebben toch een creditcard harder nodig dan we denken. Het gebruiksgemak van een creditcard maakt het leven een stukje aangenamer en het reizen in het buitenland effici├źnter.

Waarom een creditcard?

Het is ons allemaal wel eens overkomen. We willen zoveel online bestellen maar hebben daar niet de juiste materialen voor. Door gebruik te maken van een creditcard kun je eenvoudig wereldwijd en online betalen. Dit kan onder andere goed van pas komen bij het kopen van een app in de Appstore. Daarnaast hoeft er pas achter betaald te worden, zijn de meeste aankopen verzekerd, krijg je vaak geld terug als een online aankoop niet geleverd word en kan het dienen tot waarborg in een hotel.

Voordelen studenten creditcard

Natuurlijk verscheelt het hebben van een studenten creditcard met die van een gewone. Zo is het aanvragen van een studenten creditcard goedkoper, heb je geen hoge inkomen nodig en speelt studieschuld in de meeste gevallen geen rol. Enige nadeel waar je tegen aankan lopen is het bestedingslimiet. Deze is in vergelijking met een gewonnen creditcard een stukje lager. Het bestedingslimiet kan verschillen per bank en ligt tussen de 500 en 1.500 euro per maand. Voor vele is dit meer dan genoeg.

Prepaid creditcard

Gelukkig is er genoeg keuze en is het hebben van een prepaid creditcard onder de studenten veel populairder. Het geld moet vooraf worden gestort waardoor men niet in de schulden kan komen. Daarnaast zijn de kosten relatief minder en word er geen BKR-toetsing afgenomen. Het is dus voor iedereen mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen

1 Comment

  1. Mijn geld gids Author maart 3, 2017 (12:34 pm)

    Zelf ben ik hier wel een voorstander van, maar ga liever voor een debit-card optie in het algemeen. Dat voorkomt mogelijke problemen met studenten die producten kopen op credit basis, en het vervolgens niet af kunnen betalen.

    Reply to Mijn geld gids

Reactie

*Verplichte Velden Please validate the required fields

*

*

*

code