Betalen met je creditcard

creditcards
Je kunt met je creditcard op verschillende manieren gebruiken.

Online betalen met je creditcard

Bij een online betaling met je creditcard bij een webwinkel, moet je een aantal gegevens invullen. Te beginnen met het kaartnummer van je creditcard. Dit is de cijferreeks op de voorkant van de creditcard. Het aantal cijfers verschilt per creditcard.  Het zijn er in ieder geval minimaal 13 en maximaal 16.
Er wordt ook gevraagd naar de vervaldatum van je creditcard. Ook deze is te vinden op de voorkant van dje creditcard. Tenslotte wordt er nog gevraagd naar de CVV of CVC code. Dit is een drie-cijferige code die te vinden is op de achterkant van de creditcard, rechts naast de strip waar jouw handtekening staat.

Om het online betalen met je creditcard veiliger te maken,krijg je bij onder andere Visa en Mastercard nog een zelf te kiezen wachtwoord dat je in moet vullen

Betalen in winkels, hotels, restaurants

Vroeger volstond je handtekening vaak om met een creditcard te betalen in hotels en winkels. Om fraude tegen te gaan  werken de meeste creditcards tegenwoordig met een pincode. De betaalautomaat leest de magneetstrip op je creditcard en er wordt  een bevestigingsverzoek naar jouw creditcardmaatschappij gestuurd. De transactie wordt voltooid als je binnen je bestedingslimiet zit.

Geld pinnen bij een pinautomaat

Bij geld pinnen bij een betaalautomaat werkt je creditcard net als een gewone pinpas. Je pincode is nodig om geld te kunnen pinnen. Let er wel op dat pinnen met je creditcard hoge extra kosten met zich meebrengt.