BKR toetsing

BKR toetsing
Bij aanvraag van een creditcard wordt er door de creditcardmaatschappij een BKR toetsing verricht. Dit is om de kredietwaardigheid van de aanvrager te controleren. Heb je een negatieve notering bij het BKR dan wordt je creditcard aanvraag absoluut afgekeurd.

BKR Tiel

BKR informeert aangesloten financiële organisaties over lopende kredieten die consumenten hebben afgesloten bij financiele instellingen of banken. Zodoende kan er een weloverwogen afweging worden gemaakt bij aanvraag van een nieuw krediet. Op deze manier worden de krediet- en betalingsrisico´s beperkt en probeert men een vervelende schuldsituatie te voorkomen.

Negatieve BKR

Indien jouw aanvraag voor een creditcard op basis van een negatieve notering bij het BKR wordt afgewezen, kun je nog wel een debitcard of prepaid creditcard aan vragen. Bij aanvraag van een prepaid creditcard wordt er namelijk geen BKR toetsing verricht. Je dient op een prepaid card van te voren saldo te storten, zodat je nooit schulden kunt maken.

Er zit echter één nadeel aan sommige prepaid creditcards. Niet bij alle bedrijven worden prepaid creditcard geaccepteerd. Bij het boeken van een auto, hotelkamer of een vlucht, is het raadzaam om van te voren te informeren of jouw prepaid card wel geaccepteerd wordt..